Dansk | English

Polycarbonat

Polycarbonat drikkeglas og kander er 100 % brudsikre

Polycarbonat drikkeglas og kander er 100 % brudsikre

Polycarbonat blev opfundet af Hermann Schnell fra Bayer Corporation i 1953, blot en uge før kemiker Dr. Daniel Fox GE uafhængigt gjorde samme opdagelse. Produktionen blev startet i 1957 i USA og 1958 i Europa

 

I 1960'erne brugte NASA polycarbonat til visirer til astronaut hjelme. Det er en alsidig, hård plast, der anvendes til en lang række applikationer, fra skudsikre vinduer til drikkeglas og kander. Den største fordel ved polycarbonat i forhold til andre typer af plastik er dens store styrke kombineret med lav vægt. Mens akryl er 17 % stærkere end almindelige drikkeglas, er polycarbonat næsten ubrydelig. Skudsikre vinduer og indhegninger som set på ambassader er ofte lavet af polycarbonat. Tilføj til dette den fordel, at det kun er 1/3 af vægten af akryl eller 1/6 så tung som glas. En gennemsigtige termoplast, der kan fastholde stivhed op til 130° C og sejhed ned til - 30° C, specielle kvaliteter endnu lavere.

Man så muligheden i dette nye materiale og startede produktionen af ​​Brudsikre Produkter i begyndelsen af ​​1971. I over 40 år har man designer og fremstille den bedste kvalitet Brudsikre Drikkeglas og Kander af dette materiale. 

 

I England har en undersøgelse opgjort, at skade med almindelige drikkeglas koster det Britiske samfund omkring 100 millioner pund i omkostninger til politiarbejde, retssager, hospitaler og erstatninger. Drikkeglas i polycarbonat sikker samt reducerer skader ved slagsmål og samtidige vil kommunerne og samfundet spare millioner af skatte kroner på hospitaler, sygedagpenge, politi, retssager og erstatninger. Nattelivet vil blive mere sikkert hvis der bruges brudsikkert drikkeglas. 

 

Link til Wombat Drinkware polycarbonat drikkeglas.